Mi az a LEI átutalás?

A LEI-átruházás az Ön LEI-kódjának egyik szolgáltatótól a másikhoz történő átruházása. A másik szolgáltatóhoz történő váltás során az Ön LEI-kódja nem változik. Ez egy back-end folyamat, amely a végfelhasználók számára nem látható. A LEI-ek bármikor átvihetők egy jobb, olcsóbb szolgáltatóhoz.


Miért lehet átruházni a LEI-eket?

A globális LEI-rendszer célja, hogy a LEI-kibocsátók és -regisztrálók közötti versenyt ösztönözze a LEI-t igénylő jogalanyok javára. A verseny fő mozgatórugója egy LEI megszerzésének és fenntartásának ára. Ez magyarázza a különböző Local Operating Units (LOUs) és Registration Agents (RAs) között tapasztalható árkülönbségeket is.

A LEI-kódot igénylő jogalanyok teljesen szabadon választhatják meg, hogy melyik RA-val vagy LOU-val kívánnak együttműködni. Egyáltalán nem kötelező saját országbeli LEI-kibocsátót választani, mivel a LEI-kódok szabványosítottak, és nem lehet köztük különbséget tenni a kibocsátó alapján. 

Mivel Ön szabadon választhatja meg a LEI-regisztrációs partnerét, így az is igazságos, hogy szabadon megváltoztassa azt. A LEI-ek korlátozás nélkül átruházhatók különböző szolgáltatók között.

Fontos megjegyezni, hogy az átvitel során sem az Ön LEI-kódja, sem a hozzá kapcsolódó adatok nem változnak. Ez egy back-end folyamat, amely a végfelhasználók számára nem látható.


Mikor lehet egy LEI-t átruházni?

A LEI bármikor átruházható, de a legtöbb esetben az átruházási folyamat az éves megújítás körül történik. 


Hogyan lehet átutalni egy LEI-t?

1. Jelentkezés – A LEI-kód átruházásának folyamata azzal kezdődik, hogy az újonnan kiválasztott LEI-szolgáltatónál megújítási vagy átruházási kérelmet nyújt be.

2. Az ügyféltől való visszaigazolás – A regisztrációs ügynök köteles egy aláírt felhatalmazó levelet (Letter of Authorization, LoA) kérni Öntől, amelyben megerősíti, hogy szeretné átruházni a LEI-kódot.

3. LOU-kommunikáció – Az Ön új LOU-ja tájékoztatja az eredeti LOU-t arról, hogy Ön szeretne átruházást végrehajtani. Az előzetes LOU-jának ezután három napja lesz arra, hogy felvegye Önnel a kapcsolatot, megpróbálja marasztalni, és ismét megerősítse az átruházási szándékát. Ha a három nap elteltével az előzetes LOU nem emel kifogást, a LEI-kódot átküldik az új LOU számára.

4. A LEI átruházásra kerül – Az Ön LEI-e átkerül az új LOU-ok kezelésébe, és ha szükséges, megújításra kerül sor


Mennyi ideig tart egy LEI átruházásra?

Mivel az átutalási folyamatban több fél is részt vesz, ez általában 7 napot vesz igénybe. Ön azonban fel tudja gyorsítani a folyamatot, ha az említett három nap lejárta előtt felveszi a kapcsolatot az előző LOU-jával, hogy megerősítse a meggyorsított átruházási szándékát. 


A LEI-ének átruházása a LEI REGISZTERBE

A legalacsonyabb árak kínálatával piacvezetőkké váltunk, az ügyfelek elégedettségét pedig a legfőbb prioritásunknak tartjuk. Ezért naponta fogadunk új átruházásokat, és rengeteg munkát fektettünk abba, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a LEI-kód átvitele a LEI Regiszterbe.

Akár jóval a közelgő megújítás előtt szeretne átruházni, akár közel áll a LEI-kódja éves megújítási határidejéhez, látogasson el LEI-megújítás oldalunkra.

Válassza ki a “a LEI átruházása” opciót, és adja meg a keresőmezőbe a meglévő LEI-ét vagy cégnevét.

Onnan megjelenítjük a jelenlegi LEI-adatait, és megkérdezzük, hogy egyszerűen csak átruházást szeretne, vagy LEI-ét átruházni és megújítani is szeretné.

A LEI Regiszterbe történő átruházással nem csak pénzt takaríthat meg, de többéves megújítási opciónkkal a LEI megújításának felelősségét is ránk bízhatja az éves esedékesség előtt.

Ez biztosítja, hogy nem fog kellemetlenségekbe ütközni, mint például a tranzakcióinak letiltása egy lejárt LEI-kód miatt.

Ha velünk újítja meg LEI-ét, választhat az 1 éves, a éves és 5 éves időtartam között.

  

LEJ ÁTRUHÁZÁSA MOST