Hogyan lehet Magyarországon LEI-t szerezni?

Ahogy a neve is mutatja, a Legal Entity Identifier (LEI) kötelező minden olyan jogi személy számára, aki rendszeresen pénzügyi tranzakciókat bonyolít. A LEI megszerzése egyszerű, egy megfelelő regisztrációs szolgáltató kiválasztásán és a kérelem kitöltésén múlik. Ezután a szolgáltató hitelesíti az adatokat, és egy LEI-számot kap.

Hogyan lehet LEI-számot kapni? 

A Legal Entity Identifier (LEI) regisztrálása egyszerű folyamat. Egy megfelelő szolgáltató kiválasztásából és a kérelem kitöltéséből áll. Ezután a szolgáltató hitelesíti az Ön által megadott adatokat, és visszajelez Önnek és egy LEI-számot/kódot kap.


Ki adja ki a LEI-számokat? 

A LEI-számok kiadásáért a helyi szolgáltatók (LOU-k) felelősek. Ezután a Globális Jogi Személyek Alapítvány (GLEIF) bemutatja a regisztrációs ügynököket (RA-k). Az RA a LOU-kkal együttműködve operál, és segít a LEI megszerzésének folyamatában. 

Az RA sikere attól függ, hogy képes-e egyszerűsíteni a LEI regisztrációs és megújítási folyamatot.

 A LEI kiadásáért és fenntartásáért felszámított díjakat kizárólag a LOU vagy a RA határozza meg. 

A LEI Regiszter egy hivatalos RA. Azzal sikerült hűséges ügyfélkört kiépítenünk, hogy a LEI regisztrációs folyamatot egyszerűvé, automatizáltá, gyorsabbá és megfizethetőbbé tettük. A LEI Regiszternek sikerült fenntartania a legalacsonyabb árakat a piacon, mindezt úgy, hogy közben a hét minden napján aktív ügyfélszolgálatot tart fenn a világ minden táján a helyi nyelveken.

REGISZTRÁLD A LEJ-ED MOST 


A LEI regisztráció folyamata

1. Kezdje a bejelentőlap kitöltésével. A LEI Regiszter egy rendkívül hatékony rendszert hozott létre a cégadatok automatikus kitöltésével. A kérelem kitöltése nem tart 2 percnél többet.

2. Szükség esetén csatoljon további dokumentumokat. Erre csak akkor van szükség, ha az Ön neve nem szerepel a helyi cégjegyzékben, vagy ha egy anyavállalattal való kapcsolatot kell bizonyítania. 

3. A LEI Regiszter többéves regisztrációk és automatikus megújítások esetén kedvezményeket biztosít.

4. Válassza ki a fizetési lehetőséget

5. Néhány órán belül visszaigazolást kap a LEI-kódjáról. Itt követheti nyomon a megrendelését. 


Miért ilyen kedvezőek a LEI Regiszter árai? 

A LEI Regiszter hivatalos regisztrációs ügynök – 2018 eleje óta segítünk jogi személyeknek új LEI-kódok igénylésében vagy a meglévő LEI-kódok átruházásában és megújításában. Sikeresen megvalósítottuk azt a célunkat, hogy a LEI regisztrációs folyamatot egyszerűvé, automatizáltá, gyorsabbá és megfizethetőbbé tegyük. A LEI Regiszternél alacsonyan tartjuk a haszonkulcsunkat, és hiszünk a hosszú távú üzleti kapcsolatok kiépítésében.

A LEI Regiszter hűséges ügyfélkört épített ki azzal, hogy a piacon a legalacsonyabb árakat kínálja, miközben a hét 7 napján aktív ügyfélszolgálatot tart fenn helyi nyelven 35 országban.  

A regisztrációs adatokat a GLEIF akkreditált partnerünkkel, a LOU RapidLEI-vel (Ubisecure Oy) együttműködve hitelesítjük.

REGISZTRÁLD A LEJ-ED MOST