LEI MEGÚJÍTÁSA


Társaság címe* Megjegyzés - az első ismert dátum nem következhet az utolsó könyvviteli időszak vége után. Ebben az esetben a cégnek nincs közvetlen vagy végső anyavállalata, mivel a pénzügyi számlákon még nem történt konszolidáció. Kérjük, pipálja a fenti „nincs közvetlen/végső anyavállalat" opciót vagy egy jelentéstételi kivétel „nem konszolidáló" opciót. Köszönjük!

* Megjegyzés - az első ismert dátum nem következhet az utolsó könyvviteli időszak vége után. Ebben az esetben a cégnek nincs közvetlen vagy végső anyavállalata, mivel a pénzügyi számlákon még nem történt konszolidáció. Kérjük, pipálja a fenti „nincs közvetlen/végső anyavállalat" opciót vagy egy jelentéstételi kivétel „nem konszolidáló" opciót. Köszönjük!

Regisztráljon LEI kódot VISA-val
Regisztráljon LEI kódot Mastercard-val
Regisztráljon LEI kódot PayPal-val


LEI megújítása

A LEI kódokat évente meg kell újítani. Ez azt jelenti, hogy egy 2018. január 2-án kiadott LEI kódot 2019. január 2. előtt meg kell újítani. Amennyiben a határidő letelt, a LEI inaktiválódik, egészen addig, amíg meg nem újítják. Ez a megújítási folyamat szükséges ahhoz, hogy a globális LEI adatok relevánsak és naprakészek legyenek.


Hogyan lehet megújítani a LEI kódot?

A megújítás folyamata egyszerű:

  1. Kérjük, adja meg a LEI számát vagy a cég nevét az igénylő űrlapon.
  2. Az űrlap a GLEIF adatbázisban szereplő aktuális adatokkal automatikusan kitöltődik. Ha év közben megváltoztak az adatok, akkor azokat módosíthatja.
  3. Küldje el az igénylést.
  4. A megújításról mi gondoskodunk.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kód a LEI megújítási folyamat során az egy másik szolgáltatóhoz továbbítható.


Mi a különbség a LEI átvitele és a LEI megújítása között?

A LEI megújítása a jogalanyhoz kapcsolódó regisztrációs adatok éves frissítését jelenti a GLEIF adatbázisban. A jogalanyhoz kapcsolódó adatokat legalább évente egyszer frissíteni szükséges.

A LEI átvitel a LEI kód egy szolgáltatótól a másikhoz történő átmozgatását jelenti. A LEI átvihető annak érdekében, hogy az ügyfél választhasson a szolgáltatók között. Ha az ügyfél nem elégedett a díjakkal, a szolgáltatással vagy az adatok minőségével, akkor a LEI-t átviheti egy másik LEI kibocsátóhoz (LOU). Az átvitel folyamata során a LEI szám változatlan marad. A folyamat a háttérben zajlik, a végfelhasználók számára nem látható. A LEI kódok minden egyes joghatóságnál érvényesek. A befektetési szolgáltatást nyújtók nem különböztethetik meg a LEI számokat a LOU szerint.


A LEI megújítása több évre.

Tudjuk, hogy a LEI évenkénti megújítása időigényes folyamat lehet.

A LEI Regiszter a LEI szám automatikus megújítását 1, 3 vagy 5 éves időtartamra kínálja. Az időtartamtól függetlenül a LEI Regiszter egy hónappal a határidőt megelőzően értesítést küld Önnek.

A többéves LEI megújítás esetén a LEI Regiszter vállalja, hogy az Ön adatait a megújítás előtt frissíti a hivatalos cégjegyzékből, és évente megújítja az Ön LEI kódját. Célunk, hogy az Ön LEI adatai naprakészek és pontosak legyenek.


Lejárt a LEI számom - megújíthatom vagy új LEI-t kell igényelnem?

Nem, nem igényelhet új LEI-t, a lejárt LEI -t kell megújítani. Ha egy jogalany egyszer már kapott LEI számot, akkor azt nem lehet megváltoztatni. A LEI egyedi azonosító, és minden vállalatnak csak egy LEI száma lehet.


Hol tudom ellenőrizni a LEI számom következő megújításának dátumát?

A LEI következő megújítási dátumát megtekintheti honlapunkon, vagy keresse fel a GLEIF (Global Legal Entity Identifier Foundation) adatbázisát.


Már nincs szükségem a LEI kódra. Mit kell tennem?

Mi minden esetben azt javasoljuk, hogy tartsa aktívan LEI számát. Azonban ha biztos abban, hogy többé nincs szüksége a számra, akkor egyszerűen ne fizesse be a megújítási díjat, és a LEI inaktívvá válik. Önnek nincs is több teendője.


Ha lejárt a LEI számom, kell fizetnem az új LEI kódért vagy a megújításért?

Sok szolgáltatótól eltérően mi úgy kezeljük a lejárt LEI-t, ahogyan azt kell - azaz Ön csak a megújítást fizeti ki, nem pedig egy új LEI költségét. Áraink átláthatóak - kattintson ide az árakért!

Az ön LEI kódjának jelenlegi kezelője: [current_lou]. Kérjük, vegye figyelembe, hogy LEI kódját a megújítási folyamat során egy másik, GLEIF akkreditált LEI szolgáltatóhoz továbbítjuk.

Mi a különbség a LEI átvitele és a LEI megújítása között?A LEI megújítása a jogalanyhoz kapcsolódó regisztrációs adatok évenkénti frissítését jelenti a GLEIF adatbázisban. A jogalanyhoz kapcsolódó adatokat legalább évente egyszer frissíteni szükséges.

A LEI átvitel a LEI kód egyik szolgáltatótól a másikhoz történő átmozgatását jelenti. A LEI átvihető, annak biztosítására, hogy az ügyfél választhasson a szolgáltatók között. Ha az ügyfél nem elégedett a díjakkal, a szolgáltatással vagy az adatok minőségével, akkor a LEI-t átviheti egy másik LEI kibocsátóhoz (LOU). Az átvitel folyamata során a LEI szám változatlan marad. A folyamat a háttérben zajlik, a végfelhasználók számára nem látható. A LEI kódok minden egyes joghatóságnál érvényesek. A befektetési szolgáltatást nyújtók nem különböztethetik meg a LEI számokat a LOU szerint.

A LEI Regiszter a LEI megújulásával felkínálja az átvitel lehetőségét, hogy biztosítsa a legmagasabb szintű adatpontosságot.