LEI IGÉNYLÉS

20900Ft 24000Ft
/
1 évre 1 évre
20900Ft / év 24000 Ft / év
54000Ft 59700Ft
/
3 évre 3 évre
18000Ft / év 19900 Ft / év
79000Ft 89000Ft
/
5 évre 5 évre
15800Ft / év 17800 Ft/ év
Company

Székhely címe* Megjegyzés - ha az anyavállalat-leányvállalat kapcsolat kezdő dátuma a számviteli időszak vége utánra esik, kérjük, jelenítse meg a következő kérdést: „Az anyavállalat készít összevont (konszolidált) pénzügyi kimutatásokat/éves beszámolót?”, és válassza ki a „Nem” választ.

* Megjegyzés - ha az anyavállalat-leányvállalat kapcsolat kezdő dátuma a számviteli időszak vége utánra esik, kérjük, jelenítse meg a következő kérdést: „Az anyavállalat készít összevont (konszolidált) pénzügyi kimutatásokat/éves beszámolót”, és válassza ki a „Nem” választ.


LEI igénylés:

Célunk az, hogy a LEI igénylés folyamat gyors, egyszerű és hatékony legyen. A LEI igényléséhez kérjük, kövesse a következő, háromlépéses folyamatot.

 1. Töltse ki a LEI igénylés űrlap üres mezőit.  

A legtöbb esetben a vállalat adatait automatikusan az Országos Cégnyilvántartó és Céginformációs Rendszer kérjük le. Ha a szervezet nincs bejegyezve, de szüksége van LEI-kódra, akkor további dokumentumokat kell benyújtania.

 1. Küldje el igénylését, és fizessen bankkártyával vagy PayPal-számlával.
 2. Adatait ellenőrzésre továbbítjuk, a LEI kódot pedig e-mailben küldjük Önnek.

Ha a benyújtott adatok helytelenek, vagy a jogalany nem azonosítható a nyilvános adatbázisokból, akkor kapcsolatba lépünk Önnel, hogy ellenőrizhessük a megadott információkat.


Mi történik, ha a jogalany nincs regisztrálva?

A legtöbb cég vagy szervezet egy vagy több regisztráló hatóságnál van bejegyezve. Cégregisztráló hatóság lehet hivatalos cégjegyzék, mint például az Országos Cégnyilvántartó és Céginformációs Rendszer.

Ha a szervezet nincs regisztrálva, de szüksége van LEI-re, kérjük, hogy a kérelem elküldésekor töltsön fel egy dokumentumot. Ez lehet vagyonkezelési megbízás, adóhatósági regisztráció vagy szerződés.


Igényelhetem én a LEI-kódot, ha nem vagyok a vállalat jogi képviselője?

Igen, igényelheti a LEI-t, ha Ön nem a vállalat jogi képviselője. Viszont meg fogjuk Önt keresni, hogy a vállalat jogi képviselőjével írasson alá egy meghatalmazást. A meghatalmazást e-mailben megküldjük Önnek, kérjük, hogy szkennelje be vagy a mobiltelefonjával fényképezze le az aláírt példányt.


Igényelhetek LEI-t egy másik országban bejegyzett cég számára?

Igen, igényelhet LEI-t egy másik országban bejegyzett cég számára. Kérjük, hogy a helyi cégjegyzékben szereplő regisztráció szerint töltse ki az igénylést. Ezt követően az adott jegyzékkel tudjuk a hitelesítést elvégezni.


A cégem egy másik cég tulajdonát képezi - erről mit és mikor kell jelentenem?

A GLEIF szabályai szerint a jogalanyoknak jogukban áll információt kiadni az anyavállalatról és a legfőbb anyavállalatról. Maga a tény, hogy egy vállalat egy másik vállalat részét vagy részvényeit birtokolja, nem elegendő ahhoz, hogy anyavállalat legyen.

Az anyavállalatot csak akkor kell jelenteni, ha:

 1. Az anyavállalat a leányvállalatnak TÖBB MINT 50%-át birtokolja.
 2. ÉS a pénzügyi eredményeket az anyavállalat éves beszámolójában konszolidálja.

Ha a leányvállalatot az anyavállalat birtokolja, de az anyavállalat nem konszolidálja az eredményeket, akkor a GLEIF feltételei szerint ez nem minősül anya-/leányvállalati kapcsolatnak.


Milyen információkat kell szolgáltatnom, ha a jogalany egy másik vállalat tulajdonában van, és az éves beszámolók konszolidáltak?

 1. Anyavállalat neve és címe
 2. A kapcsolat első ismert dátuma
 3. Számviteli időszak (az utolsó konszolidált éves jelentésé)
 4. A konszolidáció igazolása. Jelenleg a konszolidáció egyetlen helytálló bizonyítéka az anyavállalat utolsó konszolidált éves beszámolója.

Mi történik, ha nem tudom biztosítani ezt az információt?

Ha a jogalanynak nincs ilyen kapcsolata, vagy nem tudja azt jelenteni a LEI kód igénylés során, akkor az alábbi okok valamelyikét fel kell tüntetni:

- Természetes személyek: Az alkalmazott meghatározás értelmében nincs anyavállalat, mert a szervezetet természetes személy vagy személyek ellenőrzik, olyan köztes jogi személy nélkül, aki megfelelne a számviteli konszolidáló anyavállalat definíciójának.

- Nem konszolidáló: Az alkalmazott meghatározás értelmében nincs anyavállalat, mert a szervezetet olyan jogi személy ellenőrzi, aki nem kötelezett konszolidált pénzügyi beszámoló készítésére.

- Nincs ismert személy: A jogalany azonosító alapítványnál alkalmazott meghatározás értelmében nincs anyavállalat, mert nincs olyan ismert személy, aki a szervezetet ellenőrizné (pl. diverzifikált részesedés).

- Nem nyilvános: Az összes alábbi felhasználási esetre:

 • Jogi akadályok: A joghatóság törvényei és rendeletei megakadályozzák ezen információk kiadását vagy közzétételét. A jogalany nem teheti közzé az anyavállalatot a globális LEI kód adatbázisban.
 • Beleegyezés hiánya: Az alkalmazandó jogi keret szerint szükség van az anyavállalat beleegyezésére, az anyavállalat azonban vagy nem adta beleegyezését, vagy nem lehetett vele kapcsolatba lépni.
 • Kötelező erejű jogi kötelezettségvállalások: Kötelező jogi kötelezettségvállalások (a joghatóság törvényein és rendelkezésein túl), például a jogalanyt vagy egy szerződést szabályozó cikkek, melyek megakadályozzák ezen információk kiadását vagy közzétételét.
 • Nem kizárt káros hatás: A leányvállalat igyekezett konzultálni az anyavállalattal az anyavállalat adatainak kiadását illetően, de nem tudta megerősíteni a káros hatás nemlétét oly módon, hogy megfelelő módon megakadályozza a leányvállalat felelősségének kockázatát.
 • Káros nyilvánosságra hozatal: Ezen információk közzététele káros lenne a jogalanyra vagy az érintett anyavállalatra nézve. Ez magában foglalja az állami hatóságok által hasonló körülmények között általánosan elfogadott okokat is, az alany nyilatkozata alapján.

Mi a különbség az anyavállalat és a legfőbb anyavállalat között?

Anyavállalat - az első ismert anyavállalat, aki a leányvállalat pénzügyi számláit konszolidálja.

Legfőbb anyavállalat - a leányvállalat és az anyagvállalat végső konszolidációs partnere.

Egy példa:

 1. A LEI Regiszter nevű vállalat LEI számot igényel.
 2. A LEI Regiszter vállalat a Legal Entity Identifier LTD tulajdona (>50%), és ő konszolidálja a LEI Regiszter eredményeit.
 3. A Legal Entity Identifier LTD vállalat tulajdonosa a LEI Code LTD (>50%), a LEI Code LTD vállalat (>50%) pedig az Ultimate LEI Code Parent Holding LTD tulajdona.

Leányvállalat - LEI Regiszter

Közvetlen anyavállalat - Legal Entity Identifier LTD

Legfőbb anyavállalat - Ultimate LEI Code Parent Holding LTD


Milyen adatokat tartalmaz a LEI számjegyzék?

A LEI adatok kétszintűek.

SZINTŰ LEI számadatok: a jogalany általános információi. Arra ad választ, hogy kicsoda a jogalany.

 • Hivatalos név
 • A jogalany alternatív vagy korábbi elnevezései
 • Hol regisztrálták a vállalatot
 • A cégjegyzékszám a jegyzékben
 • Joghatóság
 • Jogi forma
 • Állapot (aktív, megszűnt, egyesített, felszámolt)
 • Címek (hivatalos és székhely)

LEI igénylés részletei:

 • Regisztráció dátuma
 • Utolsó frissítés - mikor kerültek utoljára frissítésre a LEI adatok?
 • Állapot - kiadva - lejárt - megszűnt - megsemmisítve - függőben lévő archív
 • Következő megújítás dátuma - amikor a LEI adatokat ismét meg kell újítani a LEI aktív státuszához
 • A LEI kibocsátója - az a LOU, aki a LEI aktuális kezelője

További információk a jogalany azonosító 1. szintű adatairól


SZINTŰ LEI szám adatok: Ki kinek a tulajdona?

Információk a leányvállalat - anyavállalat - legfőbb anyavállalat kapcsolatokról. Ha a 2. szintű adatokat nem jelentik, akkor a kivételeket is tartalmazza.

További információk a LEI 2. SZINTŰ ADATOKIRÓL.

LEI:
LEI következő megújításának dátuma:
A LEI-kódot jelenleg a(z) [current_lou] kezeli. Azonban átadhatja azt partnerünknek, az Ubisecure Oy-nek (RapidLEI).
A LEI lejárt, és Önnek évente meg kell újítania az átvezetési folyamatot.
LEI-ét jelenleg a [current_lou] kezeli. A következőben LEI-ét átvisszük a LEI Regisztrációs folyamatot követve. A folyamat befejezéséhez át kell vinnünk az Ön LEI-ét LOU partnerünkhöz, a RapidLEI-hez. A RapidLEI a GLEIF által akkreditált LEI kibocsátó. Válasszon az alábbiak közül: rendes transzfer (a LEI nem kerül megújításra) vagy transzfer LEI megújítással.

Mi a különbség a LEI átvitele és a LEI megújítása között?A LEI megújítása a jogalanyhoz kapcsolódó regisztrációs adatok évenkénti frissítését jelenti a GLEIF adatbázisban. A jogalanyhoz kapcsolódó adatokat legalább évente egyszer frissíteni szükséges.

A LEI átvitel a LEI kód egyik szolgáltatótól a másikhoz történő átmozgatását jelenti. A LEI átvihető, annak biztosítására, hogy az ügyfél választhasson a szolgáltatók között. Ha az ügyfél nem elégedett a díjakkal, a szolgáltatással vagy az adatok minőségével, akkor a LEI-t átviheti egy másik LEI kibocsátóhoz (LOU). Az átvitel folyamata során a LEI szám változatlan marad. A folyamat a háttérben zajlik, a végfelhasználók számára nem látható. A LEI kódok minden egyes joghatóságnál érvényesek. A befektetési szolgáltatást nyújtók nem különböztethetik meg a LEI számokat a LOU szerint.

A LEI Regiszter a LEI megújulásával felkínálja az átvitel lehetőségét, hogy biztosítsa a legmagasabb szintű adatpontosságot.

A megújítás folytatásához először át kell vinnünk a LEI-t. Kérjük, használja a LEI transzfer űrlapot a megújítás folytatásához.
"Tisztelt Ügyfelünk! Az Ön LEI kódját jelenleg partnerünk, a LOU RapidLEI kezeli, de nem mi vagyunk a Regisztrációs képviselő a folyamatban. Nagyra értékeljük érdeklődését szolgáltatásunk iránt, de sajnos jelenleg nem tudjuk támogatni kérését. A LEI megújításához kérjük, forduljon közvetlenül a RapidLEI-hez a [email protected] e-mail címen, vagy látogasson el a partneroldalára, és keresse meg helyi partnerét. Köszönjük megértését! LEI regisztráció ügyfélszolgálat"
Tisztelt Ügyfelünk! Ön jelenleg érvényes szerződéssel rendelkezik a [lei] számú LEI-kódra. A szerződés [paid_until]-ig érvényes. Ez azt jelenti, hogy [paid_until]-ig gondoskodunk az Ön éves LEI-megújításairól. LEI-adatait itt ellenőrizheti: [leicert_link] Amennyiben frissítenie kell LEI-adatait, vagy bármilyen kérdése lenne, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a [site_email] címen.
Egyetért az átvitellel, és folytatja a LEI megújítását?
A továbbiakban befejezett státuszt kap a LEI átviteli kérelem. Utolsó megerősítésként meg kell győződnünk arról, hogy szándékosan választotta a LEI átvitelt adatmegújítás nélkül. Szeretné mégis megújítani LEI kódját az átvitellel egyidejűleg?