A LEI Regiszter és a RapidLEI bejelentik hivatalos partnerségüket

Jogalany-azonosító (LEI) biztosítása a szervezetek részére gördülékenyen, világszerte.

London, Egyesült Királyság és Tallinn, Észtország. 2019. január 10. – A LEI Regiszter, a jogalany-azonosítók (LEI) kibocsátásának és kezelésének egyik vezető cége, és a RapidLEI, a LEI kibocsátási folyamat automatizálására szakosodott, teljesen akkreditált LEI kibocsátó cég a mai napon bejelentették, hogy partnerségre lépnek. A LEI Regiszter a RapidLEI által kiadott LEI-ket kínálja, hogy a LEI-k regisztrációja még gyorsabban és pontosabban történjen globális ügyfeleik számára.

A világon használt más globális azonosítóktól eltérően a LEI mögött ott állnak a G20-ak, akik megadják azt a lendületet és támogatást, mely a legjobb gyakorlatok és szabályozás széles körű, globális elfogadásával együtt járó akadályok legyőzéséhez szükséges.

A LEI Regiszter, melyet 2018-ban alapítottak és a szintén 2018-ban alapított RapidLEI közös küldetése, hogy a LEI hozzáférhetőbb legyen a világ szervezetei számára, és olyan új technológiai használati eseteket fejlesszenek és népszerűsítsenek, ahol a LEI az „egységes és hitelesíthető vállalati azonosító“ szerepét tölti be. A LEI világában viszonylag újnak számító két cég egyetért abban, hogy az automatizált technológia és a kiváló ügyfélszolgálat kombinációja szükséges a meglévő LEI piac jobb kiszolgálásához, illetve ahhoz, hogy a LEI elterjedjen az új technológiai használati esetekben is.

LEI Regiszter hivatalos regisztrációs képviselő, 25 országban, és jelentős részt szerzett a LEI megvalósításának és terjesztésének piacán. A RapidLEI, ami egy közelmúltban akkreditált LEI kibocsátó, avagy LOU (helyi operációs egység), 2018 júniusi megjelenése óta a LEI kibocsátási piacon a legnagyobb növekedést élte meg, a többi LEI kibocsátót maga mögött hagyva az utolsó negyedéves 600%-os ügyfélkörbővüléssel.

A két cég együttműködése a RapidLEI indulása óta igen sikeres. A LEI Regiszter havonta közel 1000 LEI-t regisztrál, és a RapidLEI az egyetlen olyan LEI kibocsátó, aki perceken belül képes igazolni a LEI igénylést. A RapidLEI automatizált technológiája emellett nagyobb fokú LEI pontosságot biztosít.

Toomas Pavelson, a LEI Regiszter vezérigazgatója elmondta, hogy a felek elképzelése ugyanaz. „Szeretnénk a LEI igénylés folyamatát megkönnyíteni. Egyszerű igénylő űrlap, az adatok automatikus kitöltése, a többféle fizetési opció, a digitális aláírás, az automatikus adatpontossági ellenőrzés – ezek mind-mind gyorssá és kényelmessé teszik a folyamatot. Az igénylő kevesebbet fizet, a LEI pedig hozzáférhetőbbé válik.“

Paul Tourret, a RapidLEI vállalatfejlesztési igazgatója elmondta: „A RapidLEI alapítói régóta forradalmasítják a tranzakciós piacot az automatizálás és az ügyfélszolgálat segítségével, hogy jobb hozzáférhetőséget, gyorsaságot és jobb élményt biztosítsanak. A 2000-es években is ezt tapasztaltuk az SSL-szolgáltatók, mint például a GlobalSign és a GeoTrust Europe létrehozása után, és most úgy gondoljuk, hasonló lehetőség nyílik a LEI olyan széles körű elterjedésére, mint ahogy az történt az SSL esetében. Olyan világszínvonalú partnerekkel, mint például a LEI Regiszter céggel együttműködve valósítjuk meg közös céljainkat, és nagy örömmel nézünk elébe egy hosszú és gyümölcsöző kapcsolatnak; mindezt a LEI Regiszter ügyfelei javára. ”

LEI kód igénylés a LEI Regiszternél: www.lei-kod.hu.